Kassa

Bierconsumptie stagneert

01-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bier_21.jpg
De consumptie van bier in Nederland lijkt te stagneren. In vergelijking met voorgaande jaren is de bierconsumptie vrijwel gelijkgebleven. Dit blijkt uit het Nationaal Bieronderzoek waarvan de resultaten donderdag zijn bekendgemaakt.
Per hoofd van de bevolking dronken Nederlanders vorig jaar 72 liter bier, tegenover 72,8 liter in 2009. De kleine daling in consumptie heeft volgens het onderzoek te maken met de licht stijgende bevolkingsomvang.
Ontwikkeling
Het biersegment en de bierdrinkers blijven zich wel ontwikkelen. Zo is de consumptie van alcoholvrij en alcoholarm bier vorig jaar aanzienlijk gestegen. Ook blijkt er bij bierdrinkers behoefte aan meer advies over wat ze drinken. Bijna driekwart van de bierdrinkers waardeert advies over het gerstenat in restaurants, zei directeur Cees-Jan Adema van brancheorganisatie Nederlandse Brouwers.
'Zichtbare groei'
Het segment alcoholvrij en alcoholarm bier steeg vorig jaar 18 procent ten opzichte van 2009. ,,Afgezet tegen de totale binnenlandse afzet van de Nederlandse brouwerijen is het nog een bescheiden segment, maar wel één met een zichtbare groei'', aldus Adema over de opkomst van alcoholvrij bier. ,,In het kader van verantwoorde bierconsumptie is het bieden van keuze een belangrijk onderwerp. Een kwalitatief hoogwaardig bier zonder alcohol kan hierin dan ook niet ontbreken'', voegde hij eraan toe.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!