Kassa

Bibliotheek Rijn en Venen introduceert het eLAB

14-09-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
3d-printer.jpg
Bibliotheek Rijn en Venen introduceert het eLAB: een plek waar kinderen en volwassen alles te weten komen over moderne media. De officiële opening is zaterdag 19 september in de Bibliotheek Rijn en Venen.
Films en apps
Met het eLAB wil de bibliotheek mensen mediawijs maken en hen voorbereiden op het leven met moderne media. Zo leren ze bezoekers bijvoorbeeld hoe je een eigen website bouwt, hoe een 3D-printer werkt, hoe je films maakt met greenscreen en hoe zij games an apps kunnen bouwen. De cursussen worden gegeven door 'e-Geniuses, getrainde medewerkers.
Onderwijs
Voor leerlingen in het basisonderwijs en het voorgezet onderwijs zullen ook activiteiten worden georganiseerd, waardoor zij wegwijs gemaakt worden in het eLAB. Bijvoorbeeld tijdens landelijke themaweken, zoals de Kinderboekenweek en de Codeweek. Zo is er het hele jaar iets te ontdekken.
LEGO
In het eLAB kunnen kinderen ook terecht voor LEGO Education: hierbij leren kinderen spelenderwijs problemen op te lossen. Door te bouwen met LEGO, wordt ingewikkelde materie visueel en daardoor duidelijker. Zo kunnen kinderen met de hele klas bijvoorbeeld het verhaal uit een boek nabouwen met LEGO en het verhaal in een chronologische volgorde zetten. Dit is niet alleen leerzaam, maar ook nog eens heel erg leuk.
Inschrijven
De officiële opening van het eLAB is op zaterdag 19 september van 10:00 tot 16:00 uur in de Bibliotheek Rijn en Venen, Aarplein 5 te Alphen aan den Rijn. Iedereen kan zich gratis inschrijven via de website van het eLAB. Hier is ook meer informatie te vinden over de activiteiten. eLAB
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!