Kassa

'Bezorgsushi vaak onfris'

22-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_sushi.jpg
Sushimaaltijden die worden thuisbezorgd tellen volgens de Consumentenbond in 31 procent van de gevallen te veel bacteriën. De bond noemt dat ,,een schrikbarend hoog percentage''.
Slechte hygiëne
De verontreiniging wordt veroorzaakt door slechte hygiëne bij de bereiding van de Japanse hapjes, concludeert de bond na een steekproef naar 160 sushimonsters afkomstig van twintig restaurants in vijf steden. Daar wordt met vuile handen of vervuilde snijplanken gewerkt. De bezorgsushi zijn in veel gevallen wel vers.
Grote verschillen
Tussen de onderzochte restaurants bestaan grote verschillen. Het beste (cijfer: 9,6) en slechtste (2,5) restaurant zitten allebei in Leiden. Verder werden sushibezorgers in Groningen, Rotterdam, Breda en Amersfoort bekeken.
All-you-can-eat-restaurants
In 2015 onderzocht de Consumentenbond de sushi in all-you-can-eat-restaurants. Toen bleek 64 procent van de onderzochte monsters te veel bacteriën te bevatten.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

harryromijn
harryromijn23 aug. 2017 - 11:29

en dan nog even thuis op een met een vaatdoekje "schoon"gemaakt aanrecht laten staan in de warmte, en gek staan te kijken als je een voedselvergiftiging naar binnen haalt. Natuurlijk is de leverancier ALTIJD de schuldige.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!