Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bezorgdheid over gevolgen thuiszittende kinderen

11-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
kinderen school 1127
Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer maakt zich ernstig zorgen over de gevolgen van thuiszittende kinderen. Dat schrijft ze in een brief aan premier Mark Rutte. Mogelijk moeten de scholen nog drie weken langer gesloten blijven.
"Wij ontvangen verontrustende signalen van ouders en professionals die ons vertellen over de negatieve impact van de sluiting van de scholen voor hun kinderen", schrijft Kalverboer. Ze zegt ook dat ouders en professionals twijfelen aan de kwaliteit van het geboden onderwijs, ondanks alle inzet. Daarnaast worden kinderen onvoldoende ondersteund. De Kinderombudsvrouw ontvangt ook signalen van situaties van onveiligheid voor een groeiende groep kinderen.

Herstelprogramma's

Dinsdag neemt Rutte een definitief besluit of scholen dicht blijven na 19 januari. De Kinderombudsvrouw vraagt de premier om het belang van kinderen om fysiek op school onderwijs te volgen zwaar te laten meewegen in zijn afweging. Ook wil de Kinderombudsvrouw dat er meer geïnvesteerd wordt in herstelprogramma's om de achterstanden bij leerlingen weg te werken die al ontstaan zijn of nog gaan ontstaan.

Meer oppas

Vanwege de lockdown schakelen steeds meer ouders een oppas in, omdat ze moeten thuiswerken én hun kinderen moeten helpen met thuisonderwijs. Oppasbedrijven zien het aantal aanmeldingen toenemen sinds de huidige lockdown. Daarnaast bieden verschillende werkgevers een oppas aan via zo'n bedrijf. Veel werkgevers vergoeden de oppas. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!