Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Bezoekers concerten hebben veilig gevoel

5 aug 2020
  •  
leestijd 1 minuten
stoelen zaal theater zaal zalen 1127
Verreweg de meeste concertbezoekers voelen zich ondanks het coronavirus veilig in de muziekzalen waar de 1,5 meter afstand zo veel mogelijk gegarandeerd is. Dat zeggen het Concertgebouw in Amsterdam en TivoliVredenburg in Utrecht na eigen onderzoek. Ze deden navraag bij 2000 bezoekers van de eerste concerten na de heropening van de lockdown: 96 procent van deze muziekliefhebbers meldde zich veilig en ook ontspannen te voelen.
Slechts 1 procent stelde dat andere bezoekers wel meer afstand hadden kunnen houden en 3 procent reageerde "neutraal". De ingevoerde maatregelen, de instructies vooraf en ter plaatse, de publieksbegeleiding en de looproutes werden verder als duidelijk ervaren. 

Vip-gevoel en huiselijke sfeer

Bezoekers kregen een soort vip-gevoel van de 1,5 meter afstand. De opstelling in het Concertgebouw, met lege rijen tussen de stoelen en tafeltjes, wordt door het publiek ervaren als huiselijk, exclusief, een echt vip-gevoel en een avond om nooit te vergeten, vertelt een woordvoerder.
Concertgebouw-directeur Simon Reinink hoort van bezoekers dat ze het onvergetelijke concerten vinden. Volgens hen zijn de optredens erg intiem met een klein publiek en tafeltjes in de Grote Zaal.

Walk The Line in Utrecht

TivoliVredenburg bedacht speciaal iets nieuws: Walk The Line. Het publiek wordt in kleine groepen langs vier verschillende zalen en vier verschillende artiesten geleid. En ook daarop kwamen positieve reacties. ANP

Meer over:

, , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!