Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Bezoeker abortuskliniek stuit op veel intimidatie

2 mrt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
zwangerschap test zwangerschapstest 1127
Nog altijd worden zwangere vrouwen bij abortusklinieken belaagd. Bij enkele locaties in Nederland neemt de intimidatie zelfs toe. Zo wordt de toegang versperd voor vrouwen die de klinieken bezoeken en krijgen ze nare folders in hun hand geduwd, meldt het AD.

Noodklok: stop anti-abortus demonstraties

Na rondgang luidt het Humanistisch Verbond samen met De Bovengrondse (een platform voor feminisme) de noodklok, want langs elf van de veertien klinieken worden cliënten door anti-abortus demonstranten belaagd. Vorig jaar kwam dit onderwerp al op de politieke agenda te staan, maar dit heeft niet geholpen. Zo helpen gesprekken met gemeenten en politie niet, blijkt ook in Utrecht. Hier is de intimidatie sindsdien niet afgenomen. Ook in Rotterdam worden bezoekers nog steeds belaagd. Verder is in Enschede het aantal demonstraties toegenomen. In Amsterdam, waar eerder nog geen demonstraties waren, was onlangs voor het eerst een betoging.
Bron: AD

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!