Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bezit na scheiding niet meer gedeeld

05-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ringen.jpg
Bij een scheiding delen exen binnenkort niet langer de spaarpot, erfenis en de schulden. Zowel VVD, PvdA als D66 willen dat alles wat voor het huwelijk is opgebouwd van de oorspronkelijke eigenaar blijft, schrijft het AD.
Trouwen in gemeenschap van goederen
Nederland is nu nog een van de weinige landen waar mensen trouwen in gemeenschap van goederen. Dat houdt in dat alles wat dateert van voor het huwelijk, zoals schenkingen of eigen vermogen, als een gezamenlijk vermogen wordt gezien. Bij een scheiding wordt dit in twee gelijk delen opgesplitst.
Niet meer van deze tijd
Volgens initiatiefnemer en D66-Kamerlid Magda Berndsen zijn de huidige regels niet meer van deze tijd. ,,We trouwen tegenwoordig later, waardoor we vaker een eigen spaarpot hebben. Ook scheiden mensen vaker. Nu kan je nog voor onaangename verassingen komen te staan." Wie toch alles wil delen moet dat na de wetswijziging zelf bij een notaris optekenen.
ANP/AD
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!