Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bezetters universiteit blijven

16-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
collegezaal_07.jpg
De bezetters van een gebouw van de Universiteit van Amsterdam zijn niet van plan om hun actie te beëindigen. Dat maakte een woordvoerster van de bezetters van het Bungehuis aan de Spuistraat zondagmiddag bekend.
´Competente rebellen´
De rector van de universiteit stelde voor om zondagmiddag een openbaar college te geven over 'competente rebellen' in een ander gebouw en maandagochtend een dialoog te beginnen met de bezetters. Voorwaarde daarvoor is echter wel dat het Bungehuis dan volledig moet zijn ontruimd.
Genegeerd
Volgens de bezetters hebben ze al maanden gepleit voor een dialoog, maar werden de voorstellen daarvoor steeds genegeerd. ,,We gaan niet in op deze voorwaarden. Als we nu weggaan, hebben we geen drukmiddel meer'', aldus de woordvoerster.
Eisen
Wel blijven de studenten hopen op een gesprek met het bestuur over hun eisen.
Meer democratie
Tientallen studenten en docenten bezetten sinds vrijdagochtend het pand. Ze vinden de inspraak nu minimaal en willen meer democratie en openbaarheid van het financieel management en het bestuur.
Huisvredebreuk
Het bestuur deed vrijdag aangifte bij de politie wegens huisvredebreuk. Een sommatie het pand te verlaten, hebben de bezetters genegeerd.
Andere gebouwen
De actievoerders, die zich de Nieuwe Universiteit noemen, willen wel dat het onderwijs doorgaat. Ze bieden docenten locaties aan in andere gebouwen waar ze colleges kunnen geven. Ook is de bibliotheek maandag gewoon open en kunnen wetenschappers en studenten er terecht voor onderzoek en studie, zeggen de bezetters. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!