Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Beyond Meat gaat burgers in Nederland maken

28-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Vleesvervanger 930x520
De Amerikaanse fabrikant van plantaardige vleesvervangers Beyond Meat gaat een fabriek in Nederland bouwen. Dat doet het bedrijf in samenwerking met Zandbergen World's Finest Meat, dat nu al distributeur is van het Amerikaanse merk.
Begin volgend jaar moeten de eerste vegetarische hamburgers van de band rollen in Zoeterwoude. De fabriek levert nieuwe banen op, maar hoeveel dat er zijn kunnen de twee bedrijven nog niet zeggen.

C02-voetafdruk

Beyond Meat wil met de productie in Europa de CO2-voetafdruk van het bedrijf verkleinen, doordat transport vanuit de VS niet meer nodig is. Ook kan de onderneming zijn producten sneller leveren in Europa.

'Smaakt als vlees'

De burgers van Beyond Meat moeten qua smaak en textuur lijken op vlees hoewel ze van plantaardige producten zijn gemaakt. Ze zijn in Nederland verkrijgbaar bij Albert Heijn. Zandbergen levert de burgers ook aan AH-zuster Delhaize in België en de Britse supermarktketen Tesco. Ook in de horeca zijn de vegaburgers te krijgen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!