Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Bewoners verpleeghuis wekelijks getest bij corona-uitbraak

2 sep 2020
  •  
leestijd 1 minuten
ouderenzorg thuiszorg rolstoel 930 x 520
In verpleeghuizen waar een coronabesmetting is aangetroffen, moet voortaan iedereen wekelijks worden getest. Dat heeft minister Hugo de Jonge bekendgemaakt tijdens de landelijke persconferentie over het coronabeleid.
Het OMT, het team van experts waar het kabinet zich op baseert, had geadviseerd om wekelijks te testen bij alle bewoners en werknemers van een verpleeghuis als er sprake is van een besmetting of uitbraak. Het kabinet neemt dat advies over.

Regionaal mondkapjes bij uitbraak

Als een regio in het land kampt met veel besmettingen,  moeten het verpleeghuispersoneel en bezoekers mondmaskers gaan dragen. Verder moeten bewoners tien dagen in quarantaine als ze verhuizen naar een verpleeghuis, of als ze opgenomen zijn geweest in het ziekenhuis.

De GGD's en verpleeghuizen moeten op regionaal niveau overleggen wanneer deze zogenaamde 'code oranje' ingaat. Bronnen: ANP / NOS

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

rinuszwam
rinuszwam3 sep 2020 - 9:29

Voor iedereen Mondkapje dagelijks Verplichten ! op straat / in de winkel etc. Dat zet pas zoden aan de dijk om niet besmet te raken !

Wilma-60
Wilma-602 sep 2020 - 11:29

Ja, ja de oudjes moeten het weer eens ontgelden. Moet die Grappenhaus en zijn bruiloftsgasten dan niet in Quarantaine??? O nee die zegt sorry . Daar bij die gasten was toch ook corona? Nee ouderen plagen met test die niet mals zijn, bah .

1 Reactie
rinuszwam
rinuszwam3 sep 2020 - 9:35

Ouderen niet plagen ? akkoord , maar wel Verplichten mondkapje dragen op straat / winkels etc. ! jong én oud incl. Testen !