Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bewoners Louweshoek starten kort geding

07-06-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
195x90_asbest_04.jpg
Sinds de uitzending over het asbestdrama in Louweshoek is er niet veel veranderd. Hoewel er minimale vooruitgang is, zijn de bewoners nog steeds bang en willen ze nu een kort geding starten tegen woningcorporatie Woonzorg.
Vooruitgang
Volgens Addel Boukharssa is er sinds de uitzending van Kassa vooruitgang geboekt wat betreft de communicatie en werkwijze tijdens het saneren. Woonzorg en de gemeente proberen zo duidelijk mogelijk te zijn naar de bewoners toe om hun vertrouwen te winnen. Zo worden er informatieavonden georganiseerd, waarbij de bewoners worden ingelicht over de nieuwe ontwikkelingen rondom Louweshoek. De toezicht tijdens het saneren is volgens Addel ook goed geregeld. Drie keer per week komt de gemeente onaangekondigd om de werkzaamheden te controleren. Er is ook een werknemer van Search de hele dag aanwezig om te kijken of de werknemers geen gevaar oplopen. Vanuit de saneerder is er ook een toezichthouder die controleert of de werkzaamheden goed uitgevoerd worden.
Systeem
De saneerders hebben een inventief systeem uitgevonden om de asbestplaten te verwijderen met zo min mogelijke kans om te breken. Dit doen ze met speciale schroevendraaier en glaszuigers om de platen er af te halen. Ook zijn er speciaal mensen aangenomen die zorgen dat de bronmaatregelen gehandhaafd blijven. Dit gebeurt door middel van speciale stofzuigers.
Bewoners niet gerust
Volgens Addel is de bezorgdheid niet helemaal over bij de bewoners. "Zodra er wat gebeurt zijn de bewoners toch paniekerig. Laatst was er door de storm een asbestplaat gevallen in de tuin van een bewoner en dat zorgde voor het nodige commotie. De gemeente heeft dit goed opgelost door het gebied af te zetten zodat spelende kinderen er niet bij kunnen", zegt Addel. 
Kort geding
Ondanks dat sommige problemen zijn opgelost, is het gevecht voor de bewoners nog niet ten einde. Volgens Addel hebben ze veel kosten gemaakt voor contraexpertise en om een advocaat in te schakelen. De bewoners willen dat Woonzorg voor de gemaakte kosten gaat opdraaien. "Als Woonzorg zich aan de regels had gehouden, dan had het nooit zo ver kunnen komen", zegt Addel. De bewoners gaan nu een kort geding starten om Woonzorg voor de kosten op te laten draaien.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!