Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bewindsman: wet toeslagen op de schop

12-06-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
belastingdienst 930x520
De wet die gaat over de toeslagen, moet anders. De regels zijn nu te veel gericht op bestrijding van fraude. Terwijl het meer zou moeten gaan om dienstverlening aan kwetsbare groepen, vindt staatssecretaris Menno Snel (Financiën).
''Er is een nieuw boek nodig. Het huidige werkt niet. De menselijke maat is uit het oog verloren'', aldus de bewindsman. Hij wil overleg met de verantwoordelijke bewindslieden van Sociale Zaken.

'Tunnelvisie'

Snel is verantwoordelijk voor de Belastingdienst, die volgens hem met een ,,tunnelvisie'' de regels over de toeslagen toepast. De staatssecretaris reageert daarmee op een spraakmakende affaire rond de kinderopvangtoeslag. Honderden gastouders raakten die toeslag kwijt omdat het leek dat zij fraudeerden.
In afwachting van een oplossing laat hij alvast de invordering stopzetten van wat teveel aan toeslagen zou zijn uitgekeerd. Voor later sluit hij een schadevergoeding of een andere tegemoetkoming niet uit. ANP

Meer over:

toeslagen, wet
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

Klaas67
Klaas6714 jun. 2019 - 11:54

Roept Jan met de korte achternaam al jaren.

h-hollander@kpnmail.nl
h-hollander@kpnmail.nl12 jun. 2019 - 19:34

is dit kabinet niet doorgeslagen door alles maar dan ook alles aan banden te legen zie AOW nu weer de toeslagen i

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!