Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Beweeglijke huizenmarkt doet woonbranche goed'

15-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930 x 520 huizenmarkt
Verkopers van bijvoorbeeld meubels, bedden en keukens hebben ook dit jaar goede zaken gedaan in het tweede kwartaal. Waar een jaar eerder nog de grote steden de kar trokken, lieten nu juist de regio's de sterkste groei zien. Dat blijkt uit onderzoek van INretail, de grootste brancheorganisatie van winkeliers in het non-foodsegment.
Omzetgroei
De woonbranche kende een omzetgroei van 8,2 procent. Winkeliers profiteerden volop van de grote drukte op de woningmarkt en het hoge consumentenvertrouwen. Het sterkst presteerden verkopers van woningtextiel, zoals vloerbedekking en gordijnen. Hun verkopen namen met een kleine 14 procent toe. Maar ook meubelwinkels, slaapspeciaalzaken en keukenfirma's deden in de maanden april tot en met juni erg goede zaken.
Bedrijven op woonboulevards
Het valt INretail op dat bedrijven die gevestigd zijn op woonboulevards, minder hard groeien dan hun concurrenten op andere locaties. Dat komt volgens de brancheorganisatie waarschijnlijk doordat in de regio's waar de groei het sterkst is, relatief weinig winkels op van die gespecialiseerde bedrijventerreinen zitten.
Bron: ANP

Meer over:

cnv, huizenmarkt, fnv
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!