Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bevolkingsgroei vooral door natuurlijke aanwas

09-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_winkelstraat
De bevolkingsgroei in Nederland komt vooral door natuurlijke aanwas: er worden meer mensen geboren dan er overlijden. Dit saldo van geboorte en sterfte was goed voor 72 procent van de 6 5 procent bevolkingsgroei van 2000 tot 2015. Migratie speelde in die periode een relatief kleine rol in tegenstelling tot dit jaar.
Dit meldde het CBS maandag. In de EU als geheel is het geboorteoverschot slechts goed voor ruim een vijfde van de totale bevolkingsgroei van 4 5 procent. Ondanks het dalende aantal geboorten krijgen Nederlandse vrouwen nog relatief veel kinderen vergeleken met andere EU-landen.
Ook kende Nederland van 2003 tot 2007 een vertrekoverschot: er gingen meer emigranten weg dan dat er immigranten bij kwamen. In andere EU-landen speelt migratie een veel grotere rol bij de bevolkingsgroei. Zo komt in België 73 procent van de bevolkingstoename door migratie in het Verenigd Koninkrijk 58 procent. ANP

Meer over:

bevolkingsgroei, cbs
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!