Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bevallen in ziekenhuis niet duurder dan thuis

28-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zwanger195117.jpg
Zorgverzekeraars maken zich geen zorgen over het toenemende aantal ziekenhuisbevallingen. Dat heeft een woordvoerder van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) donderdag gezegd. ,,Als een vrouw poliklinisch, onder begeleiding van een verloskundige, in het ziekenhuis bevalt, kost dat de zorgverzekeraar niet veel meer dan een thuisbevalling'', aldus de woordvoerder.
Dat komt door de eigen bijdrage die veel vrouwen betalen bij een poliklinische ziekenhuisbevalling. Een aantal aanvullende verzekeringen dekt overigens ook de kosten van een poliklinische bevalling.
Overcapaciteit
Wel waarschuwen de zorgverzekeraars voor overcapaciteit, nu ziekenhuizen extra verloskamers bijbouwen om de toenemende vraag naar ziekenhuisbevallingen aan te kunnen. ,,Ziekenhuizen moeten goed kijken naar de spreiding van de capaciteit in de regio. Het moet niet zo zijn dat het ene ziekenhuis verloskamers bijbouwt terwijl er een paar kilometer verder bedden leeg staan. Dan lopen de kosten wel weer op'', aldus de ZN-woordvoerder.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!