Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Betere controle toewijzing nieuwbouwwoning'

13-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
97 keer bekeken
  •  
huis_woning
Er moeten duidelijke spelregels komen voor de toewijzing van nieuwbouwwoningen. Die worden steeds vaker door bijvoorbeeld loting toegewezen, maar daarbij gaat het er volgens Vereniging Eigen Huis (VEH) soms schimmig aan toe. De belangenvereniging voor woningbezitters is daarom een meldpunt voor gedupeerden begonnen.
Er wordt geloot
Naar nieuwbouwwoningen is veel meer vraag dan er worden gebouwd, waardoor voor veel projecten moet worden geloot. VEH krijgt signalen dat daarbij regelmatig dingen niet naar behoren verlopen. Zo krijgen familieleden van bij de bouw betrokken partijen soms voorrang of wordt de loting op volstrekt onduidelijke wijze voltrokken.
Vriendjespolitiek
VEH wil dat de bouw- en makelaarsbranche regels opstelt voor lotingen. Daarbij mag volgens de vereniging geen vriendjespolitiek plaatsvinden als de gemeente bouwgrond of andere publieke middelen inbrengt. Ook moeten de regels voor lotingen vooraf voor iedereen duidelijk zijn en moet een notaris de loting controleren. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!