Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Betere bescherming online shopper op komst

09-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
webshop 930x520
Consumenten die aankopen doen bij een webwinkel in een ander EU-land krijgen betere bescherming als het aan de Europese Commissie ligt. Brussel wil hiermee het vertrouwen in buitenlandse winkels verhogen en grensoverschrijdende handel stimuleren.
Voordelen voor consument
Als de voorstellen worden aangenomen kan de koper beter zijn recht halen als er iets mis is met het bestelde product of de aangeschafte dienst. De consument hoeft niet meer aan te tonen of er al iets fout was bij levering en kan makkelijker zijn geld terughalen of zijn contract opzeggen.
Garantie
De garantietermijn bij online aankopen in alle 28 EU-lidstaten moet twee jaar worden, wil Brussel. Vooral het midden- en kleinbedrijf kan profiteren van de vereenvoudigde regels, aldus Brussel woensdag.
Detailhandel Nederland verwelkomt de voorstellen. "Gelijke regels zorgen voor veel duidelijkheid zodat winkeliers met vertrouwen over de grens kunnen."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!