Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Beter vaccin nodig tegen kinkhoest'

22-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vaccin_11.jpg
Er is een beter vaccin nodig tegen kinkhoest omdat de kinkhoestbacterie resistenter is geworden tegen de bestaande vaccinatie. Dat stellen deskundigen in een onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dat maandag verscheen.
Tieners en volwassenen
Bij tieners en volwassen neemt het aantal infecties de laatste jaren toe. Volgens het RIVM vormt dit een bedreiging voor baby's, die nog te jong zijn om te worden gevaccineerd. Ouders spelen een belangrijke rol bij de overdracht van kinkhoest naar baby's. De ziekte kan voor baby's dodelijk zijn als ze niet of onvoldoende zijn gevaccineerd. Kinkhoest is een infectie van de luchtwegen door een bacterie.
Vaccinatie van zwangere vrouwen
Uit onderzoek in Engeland bleek dat vaccinatie van zwangere vrouwen de boreling beter beschermt. Ook in België worden zwangere vrouwen aan het eind van hun zwangerschap ingeënt om de ongeboren baby beter te beschermen.
Advies
De Gezondheidsraad, die de overheid adviseert, onderzoekt nog of een dergelijk vaccinatieprogramma ook in Nederland kan worden ingevoerd. Naar verwachting komt de Gezondheidsraad komend jaar met een advies. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!