Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Beter Leven-keurmerk bereikt grens van 2000 boeren

19 okt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
beter-leven-keurmerk-logo_01.jpg
Voor het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming komen dit jaar zo'n tweeduizend boeren in aanmerking. Dat zijn er ruim tweehonderd meer dan in 2019, meldt de Dierenbescherming. De boeren voldoen aan de voorwaarden om het keurmerk op hun dierlijke producten te plaatsen.
'Beter Leven' is volgens de Dierenbescherming het grootste duurzame stempel in de supermarkt met een verwachte omzet van 2,5 miljard euro in 2020. Volgens de organisatie vallen dit jaar onder meer 29 miljoen vleeskuikens, 4,7 miljoen leghennen en 3,7 miljoen varkens onder het keurmerk. Door de eisen die aan het stempel worden gesteld, hebben al deze dieren volgens de organisatie een beter leven gekregen.

Beter Leven-week

Maandag is de Beter Leven-week van start gegaan. De Dierenbescherming voert de komende dagen campagne om consumenten bewust te maken van hun keuze voor diervriendelijke producten. "Hoe meer sterren, des te meer aandacht er is voor het welzijn van de dieren. Drie sterren is de hoogste score", aldus Marijke de Jong van de Dierenbescherming. "Afhankelijk van de toegekende sterren hebben de dieren onder het keurmerk Beter Leven voldoende tot zeer goede mogelijkheden om hun natuurlijke gedrag te laten zien. In de stal, maar ook steeds vaker buiten, in een uitloop met stro en beschutting bijvoorbeeld. Varkens kunnen wroeten, kippen écht scharrelen en koeien krijgen de ruimte, ook als ze op stal staan."  ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

miennaamishaaz
miennaamishaaz19 okt 2020 - 9:20

ik geef persoonlijk niets om het beter leven keurmerk.

Waarom zou ik een 3 sterren lap "bio" vlees halen {20 euro per KG}
als het 1 ster Lapje vlees {10 euro per kg} is

ik kijk liever naar het welzijn van mijn portemonee dan het welzijn van het dier dat mijn lapje vlees was