Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

03-11-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
160 keer bekeken
  •  
Beter Bed logo 930x520
Beter Bed heeft last van de recente ophef in Duitsland over te hoge concentraties van een giftige stof in schuimmatrassen. Bij dochterbedrijf Matratzen Concord leidt de kwestie de afgelopen weken tot dalende bezoekersaantallen.

Productiefout

Door een productiefout bij chemieconcern BASF is een giftige stof terechtgekomen in materiaal dat verwerkt wordt in onder meer matrassen en kussens. Ook sommige producten van Matratzen Concord zijn volgens financieel directeur Bart Koops van Beter Bed gevuld met besmet schuim. ,,Maar uit diverse onderzoeken is al gebleken dat van enig gevaar voor de gezondheid geen sprake is.''

,,Schuimproblematiek'' sinds vorige maand

Bij consumenten in Duitsland zit de schrik er desondanks goed in. Alle beddenverkopers in het land hebben volgens Beter Bed sinds vorige maand last van deze ,,schuimproblematiek''. Matratzen Concord probeert met gerichte marketing en kortingsacties de Duitse consument weer naar zijn winkels te lokken. Dat leidt volgens Koops tot extra kosten, maar een bedrag wilde hij niet noemen.
De Duitse winkels zijn al langer het zorgenkindje van Beter Bed. Dit jaar leek Matratzen Concord, dat kampte met een verouderde formule en een aanbod dat niet langer aansloot op de wensen van de Duitse consument, eindelijk de weg naar boven weer te hebben gevonden. In de eerste jaarhelft was voor het eerst in jaren sprake van een lichte omzetgroei. 
In de maanden juli tot en met september nam de omzet in Duitsland, de grootste markt voor Beter Bed, met een kleine 3 procent af. Dat kwam volgens Koops vooral door het warme weer in augustus, waardoor minder mensen naar de winkels kwamen. In Nederland stegen de verkopen met dik 10 procent. De sterkste groei kende Beter Bed in Zweden en België. In beide landen ging de omzet met circa een derde omhoog.

Voorspelling

De totale opbrengsten kwamen afgelopen kwartaal uit op 105,4 miljoen euro. Dat is 3,3 procent meer dan in de vergelijkbare periode vorig jaar. In het handelsbericht van Beter Bed staan zoals gebruikelijk geen winstcijfers vermeld. Het bedrijf waagde zich evenmin aan voorspellingen voor heel 2017. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!