Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Betalen via iDEAL wint verder terrein

18-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ideal930x520
iDEAL was afgelopen jaar wederom het meest gebruikte betaalmiddel bij online winkelen. Het aandeel betalingen via de dienst groeide afgelopen jaar tot 56 procent.
Van de ruim 142 miljoen online aankopen die Nederlanders in 2015 deden, zijn er 80 miljoen afgerekend met iDEAL. In 2014 werden nog 66 miljoen aankopen via iDEAL afgerekend. Daarmee had de dienst destijds een aandeel van 54 procent.
Uit cijfers van de eCommerce Payment Monitor, uitgevoerd door marktonderzoeker GfK, bleek maandag verder dat naast iDEAL ook betalingen via creditcards en PayPal terrein winnen. Dit gaat ten koste van traditionele betaalwijzen als machtiging en acceptgiro. In 2015 werd de creditcard bij 17 miljoen online aankopen gebruikt, een stijging met 24 procent ten opzichte van een jaar eerder. PayPal was goed voor 7 miljoen transacties, wat ruim een derde meer was dan in 2014. ANP

Meer over:

ideal, populair
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

johnguyt
johnguyt18 apr. 2016 - 17:04

Dit nieuws is niet heel raar. Als je wilt betalen met een creditcard, paypal, afterpay of acceptgiro, dan worden er vaak extra transactie kosten in rekening gebracht, dan hebben we het over 3 á 4 euro extra kosten. Dan is de keuze voor de gratis iDEAL betaling snel gemaakt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!