Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Betaald parkeren bij de Kuip

20-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
Parkeerbon_06.jpeg
Om de overlast van de massale toestroom van auto's naar voetbalwedstrijden in de Kuip in te dammen, gaat Rotterdam betaald parkeren invoeren in de aangrenzende wijk Hillesluis. Die wordt vaak overspoeld met auto's van bezoekers van het stadion als Feyenoord thuis voetbalt.
Wethouder Jeannette Baljeu is daarom voornemens om in Hillesluis parkeermeters te plaatsen. Dat betekent wel dat de bewoners voortaan een parkeervergunning van ruim 4 euro per maand moeten aanschaffen. De prijs van een parkeervergunning is onlangs nog gehalveerd. Die kostte eerder bijna 10 euro per maand.
Wijkbewoners klaagden al langer bij de gemeente over de grote hoeveelheid auto's in de wijk als Feyenoord in de Kuip speelt. Burgemeester Ahmed Aboutaleb opperde eerder om de wijk tijdens de thuiswedstrijden van Feyenoord met door een politiemacht af te laten sluiten, maar dat plan bleek al snel te kostbaar.
Met betaald parkeren denkt verantwoordelijk wethouder Baljeu het probleem te tackelen: ,,Het parkeren op straat wordt iets duurder dan in de nabijgelegen parkeergarage. Zo hopen we meer auto's van de straat in de parkeergarage te krijgen. Het doel is natuurlijk dat bewoners gewoon hun auto kwijt kunnen in hun straat, ook op dagen dat er iets is te doen in de Kuip.''
Het voorstel wordt naar verwachting voor het einde van het jaar vastgesteld door het college. ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!