Kassa

Bestuurders zorg verdienen volgens eigen norm

08-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
arts_goed_groot_17.jpg
De meeste bestuurders in de zorg verdienen minder dan de norm die ze zichzelf in 2010 hebben opgelegd. Die voorzichtige conclusie trekt minister Edith Schippers (Volksgezondheid) maandag in een brief aan de Tweede Kamer. In december volgen de definitieve cijfers over het afgelopen jaar.
Gemiddelde loon
Schippers schrijft dat in 2010 101 nieuwe bestuurders in de zorg aan de slag gingen. Hun gemiddelde loon kwam uit op 147.000 euro. Tien van de nieuwe bestuurders kregen een hoger loon dan de norm. Negen van hen waren werkzaam in een ziekenhuis. Schippers zegt wel dat de cijfers nog ,,voorzichtig moeten worden geïnterpreteerd''.
Omslag
Volgens de bewindsvrouw zijn er meer signalen die erop wijzen dat de zorgsector een cultuuromslag heeft gemaakt. ,,Sommige zittende bestuurders hebben de gevoeligheden uit de samenleving opgemerkt en nemen genoegen met een nullijn of leveren zelfs een deel van hun salaris in.''
Cijfers
Uit cijfers over 2009 kwam een soortgelijk beeld naar voren. Circa 19 procent kreeg meer betaald dan 130 procent van wat een minister verdient. Vooral ziekenhuisbestuurders (57 procent) boerden meer dan wat wenselijk wordt geacht.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!