Kassa

Bestuurders kunnen inzicht krijgen in rijgedrag met nieuwe online test

  •  
25-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
rijden930x520
Vanaf woensdag is de Rij Bewust Test gelanceerd door het CBR en Veilig Verkeer Nederland (VVN). De test moet ervaren rijbewijsbezitters meer inzicht geven in het rijgedrag in verschillende verkeerssituaties.
In de test krijg je te maken met rijden in het donker, in de stromende regen, in een drukke stad, op een drukke kruising of op een onbekende snelweg. Er wordt gemeten of iemand ontspannen is, dashboardinstrumenten soepel bedient of gemakkelijk kan inparkeren.

Advies

De bestuurder krijgt na afronding van de test een op maat gemaakt advies. Dit zou moeten helpen de bestuurder bewuster en veiliger te laten rijden. Ongeveer 90 procent van alle verkeersongevallen in Nederland komen doordat bestuurders hun gedrag niet goed op de situatie afstemmen.

Gratis en anoniem

Verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen is over de test te spreken. "Ook al verplaatsen we ons momenteel minder door corona, als we in de auto stappen is het belangrijk dat het veilig is. Met deze test kun je als automobilist jezelf op een leuke en makkelijke manier even ‘door de scan’ halen. Je weet meteen wat er goed gaat en wat eventuele aandachtspunten zijn. Een mooi initiatief, goed voor de verkeersveiligheid."
De test kan hier online, gratis en anoniem gemaakt worden. ANP

Meer over:

rij bewust test
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

anduril
anduril25 nov. 2020 - 12:54

De link naar de test werkt slecht. Na enkele vragen komt de melding dat de server niet gevonden kan worden. Amateuristisch!

1 Reactie
simon55
simon5525 nov. 2020 - 18:40

De link werkt uitstekend , niks mis mee

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!