Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Bestuurders doen weinig met alcoholgrens'

13-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bierflesje_01.jpg
Gemeentebestuurders in Nederland laten het te vaak afweten als het gaat om de bestrijding van misbruik van alcohol onder jongeren. Hetzelfde geldt in het handhaven van de drank- en horecawet. Dat stelde de Rotterdamse wethouder Hugo de Jonge (CDA) donderdag. Hij deed dat tijdens een landelijke studiedag over handhaving van alcohol en drugs nu het Rijk gemeenten verplicht een handhavings- en preventieplan alcohol- en drugs op te stellen.
'Zorgwekkend'
De Jonge was uitgenodigd omdat Rotterdam door de sector wordt geroemd om de duidelijkheid in het handhaving- en preventiebeleid: onder de 18 jaar geen druppel alcohol. Hij vindt het zorgwekkend dat gemeenten geen inzet tonen om op dit punt de regels te handhaven: ,,Plannen voor preventie en handhaving hebben gemeenten wel, maar nu is het zaak dat ze ook echt werk gaan maken van de handhaving en het niet bij papieren werkelijkheid alleen laten.''
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!