Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bestedingen consumenten weer toegenomen

22-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
porte_blut_arm_nibud_t_01.jpg
Consumenten hebben in november 0,6 procent meer besteed aan goederen en diensten dan in november 2013. Dit is de tweede maand op rij met een lichte stijging. Vooral aan duurzame goederen, zoals huishoudelijke apparaten, meubels en fietsen, gaven consumenten meer uit. Hier namen de bestedingen met 3,4 procent toe.
Fiets van de zaak populair
De toegenomen bestedingen aan fietsen hangt volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek samen met de eindejaarsrun op de voordelige fiets van de zaak. Aan voedings- en genotmiddelen besteedden de consumenten 2,7 procent meer dan een jaar eerder. De bestedingen aan gas en motorbrandstoffen daalden met ruim 4 procent.
Pessimisten en optimisten
Het statistiekbureau meldt ook dat het vertrouwen onder consumenten in januari iets minder negatief is dan in december. De vertrouwensindicator van het CBS verbeterde tot -6 van -7. Dat betekent dat er 6 procent meer pessimisten dan optimisten zijn. Het vertrouwen overstijgt wel het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar (-8). In april 2000 bereikte het consumentenvertrouwen de hoogste stand ooit (27). Het dieptepunt werd bereikt in februari 2013 (-44). ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!