Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bestaande koopwoningen opnieuw goedkoper

21-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Huizen_Nederland_41.jpg
Bestaande koopwoningen waren in februari 1,7 procent goedkoper dan in dezelfde maand een jaar eerder. De prijsdaling is groter dan in januari, toen deze woningen 0,5 procent goedkoper waren dan een jaar eerder. Dit blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.
Hoewel de prijzen van bestaande koopwoningen nog steeds lager zijn dan een jaar eerder, is het prijsniveau in de laatste acht maanden weinig veranderd. Ten opzichte van augustus 2008, toen de huizenprijzen een piek bereikten, bedroeg de prijsdaling 20,3 procent. De prijzen liggen nu op hetzelfde niveau als 11 jaar geleden.
In de eerste twee maanden van 2014 wisselden 18.935 woningen van eigenaar, 34 procent meer dan een jaar eerder. Sinds 1 januari 2013 zijn de hypotheekregels veranderd. Hierdoor was het aantal transacties begin 2013 relatief laag. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!