Kassa

Besparing van 1300 euro op autoverzekering mogelijk

28-09-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1603 keer bekeken
  •  
ongeluk autoverzekering schade botsing 1127

Het vergelijken van autoverzekeringen loont, meldt vergelijkingssite Zeker.com. Wie overstapt kan tot wel 1.300 euro op jaarbasis besparen.

Zeker.com vergeleek honderden autoverzekeringen met elkaar en constateert dat er flinke premieverschillen zijn. Een 35 jarige uit Amsterdam met een Mini Cooper en een schadevrij jaar, betaalt voor een allrisk autoverzekering zonder eigen risico bij Univé een maandpremie van 137,38 euro. Bij Centraal Beheer kost dit maar liefst 245,36 euro per maand kost. Een verschil van 1.295,76 per jaar voor een soortgelijke dekking, aldus de vergelijker.

Maak je minder kilometers? Pas je autoverzekering aan

Sinds de coronapandemie werken veel mensen vaker vanuit huis en worden er een stuk minder kilometers gereden. Volgens de vergelijkingssite kunnen automobilisten in dat geval het kilometrage van hun autoverzekering laten aanpassen. Dit kan op jaarbasis soms wel 200 euro premie schelen. "Veel verzekeringen zijn per dag aan te passen, dus met één belletje kun je dit al regelen en veel geld besparen”, zegt Femke Koning van Zeker.com.

Rekenvoorbeeld minder kilometers

Een verzekerde uit Alkmaar met een Opel Corsa en drie schadevrije jaren kan voor een allrisk dekking en een kilometrage van meer dan 25.000 voor 88,92 euro terecht bij ABN AMRO. Rijdt de verzekerde door corona nu minder en past hij het kilometrage aan naar 7.500, dan betaalt hij 72,29 per maand. Een besparing van zo’n 200 euro per jaar. Ook bij andere verzekeraars dan deze uit het voorbeeld ziet Zeker.com dit soort verschillen in verzekeringspremie.

Overigens wordt het kilometrage niet bij alle verzekeraars gebruikt bij het bepalen van de premie. Zo betalen klanten van onder andere verzekeraars AEGON, Centraal Beheer en FBTO dezelfde premie bij een laag of hoog kilometrage.

Zelfde verzekering tot 204 euro duurder bij de buren

Zeker.com onderzocht ook of er premieverschillen zijn tussen buren waarbij exact dezelfde auto gegevens werden gebruikt om de premie te berekenen. En daar kwamen grote verschillen uit. Zo betaalt een 35 jarige die woont aan de Lijnbaanstraat in Zaandam en zijn Renault Kadjar allrisk wil verzekeren bij verzekeraar Unigarant een maandpremie van 183,56 euro. Zou hij één huis verder wonen, dan betaalt hij 166,51 euro per maand. Een verschil van maar liefst  204 euro per jaar. “Onbegrijpelijk en lastig uit te leggen”, aldus Koning van Zeker.com.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!