Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Besmetting zalm in salades vrij laat gemeld

16-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zalm_07.jpg
Bedrijf Foppen wist al een paar dagen dat ook zalm verwerkt in salades mogelijk besmet was met de Salmonella Thompson bacterie, voordat het publiek hierover geïnformeerd werd. Dat blijkt uit een verklaring van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
2 dagen later
Op 1 oktober hoorde de NVWA dat het niet alleen mis was met de gerookte zalm van het bedrijf, maar ook met de zalm in salades. Dat was op een maandag. Foppen is toen meteen geïnformeerd, zegt de NVWA. De volgende dag, dinsdag 2 oktober, heeft Foppen de salades toegevoegd aan de lijst met terug te halen artikelen. Weer een dag later is het publiek hierover geïnformeerd, pas 2 dagen later dus.
550 zieken
Twee ouderen zijn overleden nadat ze zalm hadden gegeten die besmet was met de salmonellabacterie. Zeker 550 mensen zijn er ziek door geworden.
Foppen
Een woordvoerder van Foppen zei maandag dat het bedrijf niet wil reageren en nog druk bezig is met eigen onderzoek.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!