NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Berichten van de overheid voortaan via app

9 okt 2018
  •  
leestijd 1 minuten
telefoon appen koffie 930x520
Wie wil, kan post van de overheid voortaan op zijn mobiele telefoon ontvangen. Een app biedt toegang tot de zogeheten Berichtenbox, waardoor gebruikers hun berichten gemakkelijker kunnen lezen en die ook minder snel over het hoofd zien.
7,5 miljoen mensen gebruiken de Berichtenbox via de website MijnOverheid, maar daarover zijn toch nog veel klachten. Mensen kijken niet dagelijks in deze brievenbus, en missen daardoor belangrijke berichten van bijvoorbeeld de Belastingdienst. Die kan ook niet zien of de post is gelezen, en rekent er dus soms ten onrechte op dat de boodschap is aangekomen.

Seintje wanneer er post is

De nieuwe app, geschikt voor iOS (Apple) en Android, geeft een seintje als er post is. De gebruiker kan dan met een pincode inloggen en zijn berichten lezen, zonder dat hij naar MijnOverheid hoeft te surfen. De app kan berichten ook doorsturen naar een ander e-mailadres. In de toekomst kunnen gebruikers er ook voor kiezen dat post van andere overheidsorganisaties, die nu nog alleen op papier of via weer een andere website te lezen is, in deze brievenbus te ontvangen.

Aantal gelezen berichten zal toenemen

Staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken) ,,verwacht dat het aantal gelezen berichten met de app zal toenemen''. Hij spreekt van ,,een belangrijke stap in het eenvoudiger communiceren van de overheid met de burger''. ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!