Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bergers sneller in actie om files te beperken

28-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
file930x520
Weginspecteurs van Rijkswaterstaat zullen bergingsbedrijven bij een ongeluk sneller te hulp schieten. Alle inspecteurs mogen straks zelfs met gillende sirenes en blauw zwaailicht naar een incident, zegt minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen in het AD. Bergers kunnen dan sneller aan de slag.

Sirene en blauw zwaailicht

,,Voor een snellere afhandeling van incidenten op de weg gaan we de weginspecteurs strategisch inzetten, dus op plekken waar de grootste hinder ontstaat", reageert de bewindsvrouw in de krant.
De branchevereniging van bergers had vorige week kritiek op de regel dat een berger bij een ongeluk pas aan het werk mag als er een weginspecteur van Rijkswaterstaat aanwezig is. ,,Ik wil dat op termijn alle weginspecteurs met sirene en blauw zwaailicht kunnen rijden", meldt de minister. Landelijk hebben op dit moment slechts 55 van de 260 inspecteurs die bevoegdheid. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!