Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Beraad kabinet: mogelijk teststraat op vliegveld en geen introductie studenten

6 aug 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
corona virus pathogeen 1127
Er is sprake van een hernieuwde opmars van het coronavirus. Premier Mark Rutte komt daarom vandaag met de meest betrokken ministers bijeen om te bespreken hoe de opmars kan worden gestopt. Er zijn vooral zorgen over studenten en uit risicogebieden terugkerende vakantiegangers. Na afloop van het overleg geeft Rutte met 'coronaminister' Hugo de Jonge een persconferentie.

Het extra kabinetsberaad is ingepland vanwege de sterke toename in het aantal coronabesmettingen. Haagse bronnen geven aan dat het kabinet ernstig overweegt een streep te zetten door de introductieweken voor studenten. Er wordt verwacht dat coronamaatregelen tijdens de introductie onvoldoende nageleefd zullen worden. Onder studenten bleken de afgelopen weken meerdere coronabrandhaarden te zijn ontstaan. Zo zette de Amsterdamse studentenvereniging A.S.C./A.V.S.V. deze week de kennismakingsperiode stop vanwege vier coronabesmettingen.

Teststraat terugkerende vakantiegangers

Ook zou het kabinet kijken naar een scenario voor terugkerende vakantiegangers. Hiervoor wordt volgens ingewijden mogelijk een teststraat ingericht op het vliegveld, waar reizigers zich dan vrijwillig en laagdrempelig laten kunnen testen. Voor reizigers die terugkeren uit risicolanden geldt een dringend advies om na terugkeer twee weken in quarantaine te gaan. Deze periode kan bij een goede uitslag mogelijk worden verkort. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar