Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Beperk rol overheid als schuldeiser'

28-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_geld6_08.jpg
De overheid moet niet langer als eerste aan de beurt zijn als er schulden worden geïnd bij mensen. Het zogenoemde verrekenrecht van de overheid moet verdwijnen. Dat recht van gemeenten, de belastingdienst en uitkeringsinstantie UWV om als eerste schuldeiser op te treden, brengt mensen die al diep in de schulden zitten alleen maar verder in de problemen. Dat zei voorzitter Joke de Kock van de vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren NVVK zaterdag.
,,De macht van deze overheden moet kleiner'', vindt De Kock. ,,Ze hebben als preferente schuldeisers voorrang boven anderen zoals de woningbouwvereniging en het elektriciteitsbedrijf.'' Mensen houden dan geen geld meer over om de huur te betalen en moeten hun huis uit of ze worden afgesloten van gas, licht en water.
De Kock, naast NVVK-voorzitter ook manager schuldhulpverlening in de gemeente Tilburg, hoopt dat de politiek met nieuwe wetgeving komt waarin de overheid een minder dominante rol krijgt als schuldeiser.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!