Kassa

Benzineprijs stijgt nog verder: meer dan 2 euro per liter E10

04-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1402 keer bekeken
  •  
super 95 e10 930

De Nederlandse benzineprijs liep afgelopen weekend nog verder op. Vrijdag moest er al voor het eerst meer dan 2 euro per liter E10 (Euro95) worden betaald. Dat blijkt uit data van consumentencollectief UnitedConsumers, dat dagelijks adviesprijzen bijhoudt van vijf grote oliemaatschappijen.

De gemiddelde adviesprijs voor een liter E10 (Euro95) is nu 2,012 euro. Van deze prijs kunnen pomphouders wel afwijken.

Naast de benzineprijs staan ook de prijzen voor lpg en diesel op recordhoogtes. Voor een liter lpg moet 1,032 euro worden neergeteld en voor een liter diesel  1,667 euro. Dat de prijzen de laatste tijd zo hard stijgen aan de pomp, komt door de opgelopen wereldwijde olieprijs. Aan het begin van de coronacrisis lag de olieprijs echter nog heel laag.

Vraag naar olie neemt rap toe

Nu de wereldeconomie namelijk herstelt van de coronacrisis, neemt de vraag naar olie weer in rap tempo toe. De capaciteit van olieproducenten blijft echter ondertussen achter. Zij kunnen hierdoor niet goed aan de vraag naar olie voldoen.

Ook lopen de prijzen voor energie op, wat bijdraagt aan de oplopende olieprijs. Gas en kolen zijn namelijk ook sterk in prijs gestegen, waardoor olie als goed alternatief wordt gezien.

Bron: ANP, UnitedConsumers

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

Regi
Regi22 okt. 2021 - 10:38

De brandstofprijzen worden ten onrechte zo hoog gehouden. In Australie kost benzine rond de € 0,90. Zij moeten ook inkopen.

JannieBoe
JannieBoe9 okt. 2021 - 11:23

De benzineprijzen stijgen door de fors gestegen olieprijzen en de aantrekkende vraag na het economisch herstel. Heel bijzonder is dat er hieronder een link gelegd wordt met de opvang van vluchtelingen. Qua argumentatie raakt het kant nog wal. En volkomen onnodig en respectloos om van ‘een lading gelukszoekers’ te spreken. Mensonterend ook, want wat je er ook van vindt, het zijn allemaal mensen. Of het nu op deze website om de prijs van benzine, de uitzetting van kwetsbare gezinnen of de spaartaks gaat, uit dezelfde hoe komt telkens weer dit afschuwelijke mantra op deze website. Het verantwoordelijk maken van een groep mensen voor problemen is in het verleden en ook heden een beproefd recept gebleken voor conflicten, oorlogen en vele slachtoffers.

gerardvantol
gerardvantol4 okt. 2021 - 11:56

Bij de bende van Rutte wrijven ze zich in de handen. Gelukkig hebben ze de loonslaven weer de weg opgejaagd om te mogen werken en dus komen er weer bakken belasting binnen. Kan er weer een lading gelukszoekers in onze huizen worden gezet.

t.de.jager
t.de.jager4 okt. 2021 - 10:28

De Roverheid kan de hoge belastingen op energie (olie) toch wel verlagen. Net als het buitenland.

eensteen
eensteen4 okt. 2021 - 9:42

Dat is nu weer een voordeel van elektrisch rijden. door de zonnepanelen op mijn dak rijd ik nagenoeg gratis. mij hoor je niet klagen over de hoge benzine prijs.Accu leeg plug in en na een aantal uren zit hij weer vol

sharona
sharona4 okt. 2021 - 8:48

Krijgen wij ook meer loon zonder aftrek van belasting vindt het allemaal overdreven worden gas,stroom,benzine,en levens middelen allemaal duurder hoe moeten wij nog over leven groot schandaal vindt ik het van de overheid

Helen106
Helen1064 okt. 2021 - 8:43

Het is gewoon belachelijk hier in Nederland. In het buitenland is het veel goedkoper, 2 weken terug nog E10 getankt in Spanje, voor € 1,35!! En in Duitsland kost het €1,55

Willem70
Willem704 okt. 2021 - 8:31

Laat de regering nu maar eens bijspringen,ze vangen genoeg belastinggeld over de brandstof en als de mensen niet meer naar hun werk kunnen ,dan hebben ze weer een probleem erbij,ze kunnen de prijs niet meer betalen ,dus weer minder werknemers,dat werkt gewoon door. Minder brandstof kopen is punt 2 ,ook minder inkomsten. Dus minder werkenden is punt 2 ,dat is ook een gevolg ?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!