Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Benzinediefstal neemt flink toe

24-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tanken_31.jpg
Diefstal van brandstof neemt flink toe. Dat valt op te maken uit een brief van minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) aan de Tweede Kamer.
Meer dan heel vorig jaar
,,Het algemene beeld is dat (de registratie van) diefstal van brandstof toeneemt. Het gaat dan om tanken zonder te betalen en diefstal van brandstof uit tanks van voertuigen of opslagtanks'', schrijft de bewindsman. Hij heeft een grafiek toegevoegd waaruit blijkt dat tot 1 mei 2014 al meer diefstallen hebben plaatsgevonden dan in het gehele vorige jaar.
Bendes
Daarnaar gevraagd door de Tweede Kamer zei hij dat de politie op dit moment over te weinig informatie beschikt om aan te kunnen geven of de schuld bij bendes uit het voormalige Oostblok ligt. ,,Diegenen die gepakt zijn voor diefstal van meer dan 100 liter diesel uit tanks, zijn verdeeld over meerdere nationaliteiten'', zo geeft hij een voorbeeld.
In de Tweede Kamer meldde Opstelten dinsdag dat er over de hele linie wel een toename is van vermogensdelicten (diefstallen) door Oost-Europeanen. Er worden 'uiterste inspanningen' ondernomen om bendes aan te pakken. Ze zullen hun straf niet ontlopen, beloofde hij. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!