Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Benzine raakt op in Frankrijk

23-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bezine-station.jpg
Als gevolg van stakingen bij de zes Franse raffinaderijen van de onderneming Total in Frankrijk, raakt de benzine langzaam op in het land. De helft van de Total tankstations zou niet meer worden bevoorraad, berichtte dinsdag het dagblad Le Figaro.
De Franse regering heeft afgelopen week bij monde van de minister van Economische Zaken, Christine Lagarde, beloofd ervoor te zorgen dat ,,Frankrijk niet geblokkeerd raakt''. Maar de Franse Unie van Petroleumindustrieën (UFIP) schatte dat er nog voor zeven tot tien dagen benzine is. En dan is het op.
De unie schatte de voorraad afgelopen week nog ruimer in, maar veel mensen zijn extra brandstof gaan kopen. Daardoor slinken de voorraden sneller. De eerste problemen worden in het uiterste westen van het land en in de zuidoostelijke regio Rhône-Alpes verwacht.
Vakbonden hebben maandag opgeroepen tot stakingen bij andere bedrijven in de sector, met name ExxonMobil en Ineos. Dat zou de schaarste verergeren. De Total raffinaderij in Duinkerken is al zes weken dicht door de staking, bij de overige vijf duurt de staking zes dagen. De stakers willen garanties voor hun banen afdwingen, nu de sector onder druk staat en onder meer de sluiting van de grote raffinaderij in Duinkerken dreigt. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!