Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Benzine op termijn 2 euro per liter'

25-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
71 keer bekeken
  •  
930x520_benzinestation
De almaar oplopende olieprijzen zorgen er voor dat binnen niet al te lange tijd voor een liter Euro95 benzine 2 euro moet worden afgetikt. Dat is de verwachting van Paul van Selms van consumentencollectief UnitedConsumers .

Maatregelen OPEC

Vooral de productiebeperkende maatregelen die oliekartel OPEC nam om lage olieprijzen te bannen zorgt er voor dat de prijs voor een ruwe vat olie stevig oploopt. Daarnaast zijn hogere olieprijzen op langere termijn noodzakelijk voor investeringen voor oliewinning.

'Stuk waarschijnlijker geworden'

Afgelopen maand werd Euro95 aan de pomp bijna een dubbeltje duurder tot het hoogste niveau in drie jaar tijd. Nu kost een liter benzine met 1,79 euro bijna evenveel als de recordprijs uit 2012 van 1,87 euro per liter. Een benzineprijs van minstens 2 euro per liter is volgens Van Selms door alle ontwikkelingen een stuk waarschijnlijker geworden. ,,Misschien nog niet in 2018, maar mogelijk wel in 2019”, zo zegt hij. ANP / UnitedConsumers
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!