Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

Beloofde verbeteringen hoger onderwijs niet waargemaakt

29 aug 2018
  •  
leestijd 1 minuut
spaarvarken sparen geld zorg 930x520
Studenten moesten in 2015 hun basisbeurs inleveren en zouden daar ander moois voor terugkrijgen. Maar geen enkele van de verbeteringen die het kabinet aan studenten heeft beloofd is waargemaakt, concludeert Trouw.
De toegezegde miljard euro is er niet en de kansenongelijkheid in het onderwijs is volgens de krant de afgelopen jaren niet afgenomen maar juist toegenomen. Daarnaast zouden de onderwijsinstellingen in de jaren voor 2018 zogeheten voorinvesteringen doen. De Algemene Rekenkamer heeft dit jaar geconcludeerd dat instellingen niet de miljoenen hebben geïnvesteerd in beter onderwijs die ze hadden beloofd.

Verbetering hoger onderwijs

In 2015 verdween de basisbeurs, maar dankzij die maatregel zou er op termijn 1 miljard euro vrijkomen om het hoger onderwijs te verbeteren. In werkelijkheid blijft er 820 miljoen euro over. ,,Om te janken", zegt voorzitter Geertje Hulzebos van de Landelijke Studentenvakbond. ,,Dat miljard is studenten beloofd." ANP/Trouw

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!