Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bellen moet makkelijker voor doven

10-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bellen_01.jpg
Mensen met een fysieke beperking in Nederland, zoals doven en slechthorenden, moeten een betere toegang krijgen tot telecomvoorzieningen, met name telefonie. Om dat voor elkaar te krijgen gaat staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken de Telecomwet op punten aanpassen, zo werd woensdag bekend.
In Nederland hebben door een fysieke beperking honderdduizenden mensen moeite met communiceren via de telefoon. Voor doven is het lastig om te bellen met bijvoorbeeld een overheidsdienst, een ziekenhuis of taxicentrale.
De wetswijziging moet er voor zorgen dat doven uiterlijk volgend jaar zomer beter geholpen worden, bijvoorbeeld door te bellen met een zogenoemde beeldbemiddelingsdienst. Dat betekent dat doven via gebarentaal hun wens kenbaar maken aan een tolk, die vervolgens het telefoontje pleegt. Ook moeten doven en slechthorenden dan beter telefoonnummers kunnen opzoeken.
Via een openbare aanbesteding zal worden gekeken welk telecombedrijf de diensten gaat leveren. Hoe de verbeterde dienstverlening wordt betaald, is nog niet duidelijk. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!