Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Iedere zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

Bellen en appen verboden voor fietsers

1 jul 2019
  •  
leestijd 1 minuut
bellen fiets 930x520
Het is vanaf vandaag verboden om te fietsen met de telefoon in de hand. Wie toch betrapt wordt op fietsend bellen of appen, krijgt een boete van 95 euro. De politie heeft aangekondigd meteen te gaan handhaven. In 2017 besteedde Kassa al aandacht aan de gevaren van smartphonegebruik in het verkeer.
Het verbod moet ervoor zorgen dat het aantal doden en gewonden in het verkeer wordt teruggedrongen. De daling van het aantal verkeersdoden stagneert de laatste jaren en het aantal ernstig gewonden in het verkeer neemt toe.

MONO-campagne

Sinds 2002 is het al verboden een mobiel vast te houden achter het stuur van een motorvoertuig, bromfiets of gehandicaptenvoertuig. Dat verbod geldt sinds 2009 ook voor snorfietsen. Bestuurders die worden gepakt met een mobiel in de hand, moeten 240 euro boete betalen.
De overheid begon vorig jaar met de MONO-campagne om het gebruik van sociale media op de fiets en achter het stuur terug te dringen. ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

Sfeerbeeld BNNVARA programma's