Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Belgische uitgever doelwit van cyberaanval

13-04-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
toetsenbord_1_08.jpg
Hackers hebben zondagavond een cyberaanval gepleegd op een Belgische uitgever, de Rossel-groep. Die geeft onder meer kranten als Le Soir en Sudpresse uit. Het is volgens de directeur van Le Soir, Didier Hamann, nog niet duidelijk wie er achter de hack zitten, schrijven Belgische media.
Websites onbereikbaar
De systemen zijn getroffen door een virus. De websites van de kranten zijn daardoor onbereikbaar. Om ervoor te zorgen dat er geen propaganda op de websites terechtkomt, zijn de sites helemaal uit de lucht gehaald.
Aanval achterhalen
,,We proberen de oorsprong van de aanval te achterhalen. We zijn er intussen wel in geslaagd om intern opnieuw een systeem op te zetten opdat de kranten morgen gewoon verspreid kunnen worden", aldus Hamann.
Hackers
Het is de tweede keer in korte tijd dat er in België websites worden gehackt. Een Belgische website over economisch beleid werd vrijdag gehackt door Tunesische islamistische hackers.
Controle
Vorige week woensdag was ook de Franse televisiezender TV5 Monde het doelwit van hackers van de groep 'CyberCaliphate'. De redactie had pas de volgende dag weer controle over de website en de televisieprogrammering. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!