NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Belgische minister pleit voor verbod op gokelementen in videogames

22 nov 2017
  •  
leestijd 1 minuten
Games Videogames Controler Xbox One 930x520
Belgische minister van Justitie Koen Geens wil dat de verkoop van videogames met daarin gokelementen wordt verboden in zijn land. Dat vertelt hij aan VTM Nieuws.

'Lootbox' kopen met microtransactie

Spelers van games kunnen virtuele kisten kopen voor een klein bedrag van echt geld, ook wel bekend als een microtransactie. In deze virtuele kisten zitten upgrades voor karakters in de game. Wanneer ervan tevoren nog niet duidelijk is wat er in zo’n kist zit is het volgens de minister gokken. Deze kisten staan ook wel bekend als ‘lootboxen’.

Kinderen risicogroep

Vooral kinderen zijn een risicogroep volgens Geens. “Gokken en gamen vermengen, zeker op jonge leeftijd, is gevaarlijk voor de geestelijke gezondheid van het kind” zegt hij.

Europa

Geens wil met zijn voorstel naar Europa. “We gaan zeker proberen om het te verbieden.” Op deze manier kan er ook in Nederland een verbod op ‘lootboxen’ komen.

Hawaii wil ook af van 'lootboxen'

Politici in van de Amerikaanse staat Hawaii willen ook dat er een verbod komt op ‘lootboxen’. Door een verbod in te voeren willen ze een voorbeeld geven aan andere Amerikaanse staten om hetzelfde te doen. 

EA verwijdert microtransacties

Het spel 'Star Wars: Battlefront II' is momenteel onderdeel van deze controversie. Electronic Arts (EA), de makers van het spel, hebben onlangs de microtransacties tijdelijk stopgezet. 
Bron:  Nu.nlEngadgetVTM Nieuws
Kassa besteedde in de vorige uitzending ook al aandacht aan dit onderwerp. Kijk het hier terug.

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!