Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Beleid Asscher tegen ouderenwerkloosheid deugt niet'

14-10-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
werknemers2_22.jpg
Nederlandse topeconomen zijn ontevreden over het beleid van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om de werkloosheid onder 50 plussers te verminderen. Dat blijkt uit een enquête van ZEMBLA in samenwerking met discussieplatform Me Judice. Bijna tweederde van de topeconomen uit het economenpanel (66%) vindt dat Asschers maatregelen niet werken. Van de economen die gespecialiseerd zijn in arbeidsmarktvraagstukken vindt zelfs 79% dat.
Asscher 'begrijpt kritiek'
Minister Asscher zegt in ZEMBLA: “Ik snap die kritiek. Ik zie ook dat mensen lang vastzitten in werkloosheid. Mijn boodschap is: kom met goede plannen. Ik haal regelmatig mensen om tafel. Ik wil niets liever dan deze groep helpen maar het is een taai probleem.”
'Jonger iemand kiezen is best logisch'
Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland wilden in ZEMBLA geen interview geven over de positie van 50 plusser op de arbeidsmarkt. Maar de woordvoerder van VNO-NCW en MKB Nederland laat wel aan ZEMBLA weten ‘moe te worden van al die onderzoeken die altijd maar weer wijzen naar die werkgever die het niet goed zou doen’. “Ik denk dat iedereen begrijpt dat het af en toe voor werkgevers bijna niet te doen is om overal gehoor aan te geven en dat je ze het bijna niet kwalijk kan nemen als je op gegeven moment kan kiezen tussen iemand van 28 en iemand van 54, dat je die van 28 kiest. Dat is heel menselijk eigenlijk”, aldus woordvoerder Mieke Ripken.
Campagne
Minister Asscher van Sociale Zaken noemt het in ZEMBLA “buitengewoon ernstig” dat werkgevers achter de schermen zeggen geen ouderen in dienst willen nemen. “Want ik heb zelf afspraken gemaakt met de voorzitter van het MKB om samen campagne te gaan voeren om mensen met ervaring in dienst te nemen. Dus als dan daar één van de andere mensen uit die organisatie een tegengeluid geeft, vind ik dat niet goed. Ik vind het uitermate zwak dat ze niet in beeld daarover komen spreken.”
‘‘ Voor u tien jongeren ”, woensdag 14 oktober 2015 om 20.25 uur bij de VARA op NPO 2.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!