Kassa

Belbus: VGZ betaalt niet na toezegging vergoeding

  •  
06-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
195x90_vgz_01.jpg
In de nieuwbouwwijk Nijmegen Noord woont de tienjarige Mees Gabriel. Als baby onderging hij een zware behandeling vanwege een hersentumor. Als gevolg van de radiotherapie (bestraling) was zijn huid zo beschadigd dat er aan de zijkanten van z'n hoofd geen haar meer groeide.
Transplantatie
Op advies van een psycholoog en een revalidatiearts gingen Mees en z'n ouders naar een haartransplantatiekliniek. Hier werd een deel van z'n gezonde haarwortels overgeplant in de beschadigde huid. Kosten: bijna €4000.
Geen vergoeding
Vóór de ingreep hadden Mees z'n ouders telefonisch met zorgverzekeraar VGZ overlegd. Deze bevestigde dat de transplantatiekliniek een instelling is waar VGZ zaken mee doet. VGZ wijst nu de claim van de familie Gabriel af met een beroep op 'regels van het College voor Zorgverzekeringen.'
Betere voorlichting
In een toelichting zegt een woordvoerder van VGZ dat hoofdhaar geen 'lichaamsfunctie' heeft en dat dit de reden is van de geweigerde claim. Wel erkent het bedrijf dat de ouders van Mees duidelijker hadden moeten worden voorgelicht. Daarom kan de familie Gabriel toch een vergoeding tegemoet zien.
Zelf ook een klacht? Schrijf ons op Postbus 3000, 1200 CZ in Hilversum, mail naar belbus(at)vara.nl of stuur een tweet naar @BelbusVARA.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!