Kassa

Belbus: veel gebreken bij aanschaf auto

  •    •  
08-09-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Kassa-belbus-chevrolet-mati.jpg
In maart kocht juf Petra een Chevrolet Matiz bij garage Van der Molen in Groningen. Direct nadat de auto werd afgeleverd waren er grote problemen. "Bij de eerste tankbeurt liep de benzine zo over onze schoenen. De brandstoftank was gewoon lek", zegt Petra. Gebreken
Dat was nog maar één gebrek. De achterklep was ontzet, de accu moest vervangen worden en de ruitenwissers werkten niet. De kleine probleempjes werden verholpen, maar Petra merkte nog iets aan de auto. "Soms leek de auto in te houden als je gas gaf, of juist gewoon door te lopen als je geen gas geeft."
Eigenschap van de auto
Dus maar weer terug naar de garage. Niet dat dat hielp, want na een paar dagen had de garage nieuws voor Petra. De vreemde afstelling van de motor was een producteigenschap. Daar moest Petra het maar mee doen. Wat is dan die eigenschap die alleen bij dit type auto met deze motor schijnt te horen? Onderzoek van een ander garagebedrijf wijst uit dat er iets mis is met de afstelling van de brandstoftoevoer. De motor gaat uit zichzelf harder en zachter lopen, óók als je het gaspedaal niet eens aanraakt.
Op naar de garage!
We gaan met de Belbus naar garage Van der Molen waar men zegt dat het bizarre gedrag bij de auto hoort. Het autobedrijf heeft een nieuwe directeur die ons netjes welkom heet. Ook voor de nieuwe man is het lastig toe te geven dat het bedrijf Petra een slechte auto heeft verkocht. Hij is vooral beducht voor zijn reputatie en zegt vlot toe de koop te annuleren en Petra haar geld terug te geven. Petra houdt de Chevrolet nog even totdat ze een nieuwe heeft. Ze peinst er niet over om die te kopen bij Van der Molen in Groningen. Heeft u ook de belbus nodig? Schrijf ons: belbus@vara.nl of postbus 3000, 1200 CZ in Hilversum.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!