Kassa

Belbus: Tele2 stuurt e-mails naar overleden partner

  •  
23-03-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Renze
Als de vrouw van Ruud Vorstermans overlijdt, probeert hij haar telefoonabonnement bij Tele2 op te zeggen. Maar dat verloopt allesbehalve soepel. Niet alleen de terugbetaling van het te veel betaalde geld blijft uit, ook maakt Tele2 het verdriet nog een beetje erger door te blijven mailen naar het e-mailadres van de overleden Marijke.
Na een ziekbed van ruim 10 jaar is Marijke, de vrouw van Ruud, vorig jaar overleden aan borstkanker. Dit was een heftige periode voor Ruud, waarin hij veel moest regelen. Zo ook het stopzetten van haar abonnement bij Tele2. Hij ontvangt hiervan in augustus een bevestiging. In september ontvangt Ruud het bericht dat hij nog €38,61 terugkrijgt in verband met een correctie van de abonnementskosten.
Geen geld, wel mail
Ruud heeft meerdere keren telefonisch contact met Tele2 voordat hij, nota bene op het e-mailadres van Marijke, een bericht krijgt dat er een bedrag van €8,61 wordt overgemaakt. Dat is €30 minder dan in eerste instantie wordt gemeld.
Na dit bericht gaat Ruud actiever contact zoeken met Tele2. Na veel contact heen en weer, zegt Tele2 uiteindelijk in januari toe dat ze het e-mailadres van Marijke niet meer zullen gebruiken. De maand daarop krijgt Ruud tevens te horen dat het geld aan het eind van die maand op zijn rekening wordt teruggestort. Maar Tele2 komt die afspraak helaas (weer) niet na. Ook sturen ze opnieuw een e-mail naar het mailadres van Marijke met de belofte dat het geld betaald gaat worden.
Beloftes nakomen
Inmiddels zijn we 7 maanden verder en heeft Ruud in totaal al zes keer de belofte gekregen dat het geld wordt overgemaakt. Ook de belofte dat het e-mailadres van Marijke niet meer gebruikt zal worden, komt Tele2 niet na.
De pijn zit bij Ruud niet zo zeer in de beloofde €30, maar vooral in het feit dat Tele2 telkens weer via het e-mailadres van zijn overleden vrouw contact met hem zoekt. Daarmee rakelen zij het verdriet steeds weer op. Ruud schrijft de Belbus aan, in de hoop deze moeilijke periode eindelijk af te kunnen sluiten.
Emotionele confrontatie
Samen met Belbusboy Renze gaat Ruud naar Tele2 om verhaal te halen. Aangekomen bij het kantoor van Tele2, blijkt er niemand in het pand aanwezig te zijn die Ruud te woord kan staan.
Na meerdere pogingen van de receptie om toch via de telefoon contact te leggen, krijgen we een een manager die op de hoogte is van de casus aan de telefoon. Zij probeert de situatie op te lossen en meldt Ruud dat het geld nu daadwerkelijk op zijn rekening zou moeten staan.
En dat blijkt te kloppen. Door deze onpersoonlijke ‘oplossing’, voelt Ruud zich echter nog steeds in de steek gelaten en verlaat hij geëmotioneerd het pand. Hij heeft dan weliswaar de 30 euro gekregen, maar de manier waarop neemt zeker de pijnlijkheid van de situatie niet weg.
Heb jij ook de Belbus nodig? Mail dan naar  belbus@bnnvara.nl  en wie weet staat Belbusboy Renze binnenkort bij jou op de stoep!

Meer over:

tele2, belbus
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

adriaan2
adriaan224 mrt. 2019 - 13:32

Heb ik ook wel een paar keer gehad bij mijn overleden ouders. Gewoon terug gestuurd met de navolgende adreswijziging: Hemelpoort 14 - Het Hiernamaals. Scheen wel te werken. Ik kreeg ook nog eens het verzoek, na het overlijden van mijn vader, om hem te laten tekenen. Dat was toen nog aan het PTT loket. Ik keek de "ambtenaar" maar eens blommig aan en vroeg of hij wist wat hij vroeg. Duurde even voor het kwartje viel. Gewoon nuchter blijven en je niet boos maken. 

manwijf
manwijf24 mrt. 2019 - 12:36

Te schandalig voor woorden! Dat krijg je met prijsvechters. In een helpdesk horen mensen te zitten met een goede opleiding en ze horen ingewerkt te worden. Ook is het belangrijk, dat je weet wat je collega doet en je overzicht hebt over het hele werkproces. Als dat allemaal niet het geval is, dat schuiven ze alles af en word je als klant van het kastje naar de muur gestuurd. Niemand neemt verantwoordelijkheid en lost het probleem op. Ik heb jarenlang bij KPN mobiele netwerkdiensten gewerkt. Ondenkbaar, dat zoiets toen gebeurde.Gewoon een erecode. Omdat marktwerking zo belangrijk is... En wat zijn we ermee opgeschoten: helemaal niets!

maffy1948
maffy194824 mrt. 2019 - 12:24

Ik dacht dat onderhand iedereen wel weet hoe Tele 2 met klanten omgaat. Asocialer kan het niet. Het ergste is dat ze met T-mobile  in zee gaan hoop dat ze daar dat gedrag de kop in kunnen drukken. Dat ze niet de zelfde kant opgaan.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!