Kassa

Belbus: serreleed

08-01-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
Vijf jaar geleden besloot de familie Bosch het huis eens grondig op te knappen. En als ze dan toch bezig waren konden ze er meteen een mooie serre aan laten bouwen. Zo gezegd zo gedaan.
Maar al na een paar maanden zaten er scheuren in drie van de serreruiten. Na vele malen bellenl en diverse brieven werden de ruiten na anderhalf jaar eindelijk vervangen. Waarna er weer scheuren in kwamen. Bovendien begon het langs andere ramen te lekken!
De serrebouwer zei steeds wel dat hij er iets aan zou doen alleen: hij deed het niet! In de Belbus Willy Swinkels, voorzitter van de Sector Vereniging Erkende Glaszetbedrijven. Hij ziet meteen wat het probleem is. Onder een aantal ruiten loopt een zwarte rubberen strip.
Als de zon schijnt wordt het glas waar die zwarte strip onder ligt warmer dan het deel waar die strip niet onder ligt; door deze ongelijkmatige verwarming ontstaan de barsten. Verder is het dubbele glas gemonteerd met een bepaald soort kit. Dit deel is echter niet afgeschermd door bijvoorbeeld een aluminium afdichting, waardoor er water tussen kan komen; vandaar de lekkage. Deze problemen zijn gelukkig wel te verhelpen, en degene die de serre gebouwd heeft moet dat doen. Hij is er tenslotte de oorzaak van dat het niet goed is.
De serrebouwer vindt het zelf allemaal ook heel vervelend. Hij heeft de serre zo aangeleverd gekregen, maar wil nu geen zaken meer doen met de fabrikant. Hij gaat de problemen zo snel mogelijk oplossen.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!