Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Belbus: Schipholtickets.com betaalt tickets niet terug

19 okt 2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
89 keer bekeken
  •  

Vriendinnen Lynn en Laura willen samen in de zomer op vakantie en boeken twee tickets naar Montpellier bij Schipholtickets.com. Als Laura plots komt te overlijden, krijgt Lynn - ondanks haar annuleringsverzekering - geen geld terug. Hoe zit dat?

Laura heeft al sinds haar twaalfde een donorhart, wat eigenlijk al jaren goed gaat. Maar twee dagen na het bestellen van de tickets, slaat het noodlot toe: de twintigjarige Laura krijgt een hartstilstand.

Lynn doet beroep op annuleringsverzekering

Dit nieuws slaat bij Lynn in als een bom. Ze is er kapot van. Ondanks al het verdriet dat op haar afkomt, denkt ze eraan om de tickets naar Montpellier, ter waarde van 666 euro, te annuleren. Geen probleem, denkt ze, want zowel Laura als Lynn hebben een annuleringsverzekering afgesloten bij het boeken van de tickets.

Realiteit blijkt anders

De realiteit blijk anders: Lynn belt naar de klantenservice van Schipholtickets.com maar dit contact verloopt meteen al stroef. De klantenservicemedewerker spreekt alleen Engels en concludeert direct – zonder naar de situatie te vragen – dat annuleren niet mogelijk is.

Medewerkster belooft terugstorting aankoopbedrag

Lynn houdt toch vol en legt het vreselijke nieuws uit aan de klantenservicemedewerker. Die toont dan toch berouw en zegt dat het aankoopbedrag teruggestort zal worden. Ze vragen om een overlijdensakte dus Lynn stuurt deze netjes op. Volgens de voorwaarden van de annuleringsverzekering zou het geld, binnen 15 dagen na het sturen van de benodigde informatie, op haar rekening moeten staan. Drie maanden later heeft Lynn echter nog steeds niks terug.

Ze zoekt meerdere malen contact met Schipholtickets.com, maar die verwijzen haar door naar KLM, de vliegtuigmaatschappij waarmee Lynn en Laura zouden vliegen. KLM vertelt hen vervolgens dat zij hier geen partij in zijn en verwijst ze weer terug. En daar heeft KLM gelijk in. De tickets en de annuleringsverzekering zijn bij Schipholtickets.com gekocht en niet bij de luchtvaartmaatschappij. Lynn moet het geld dus gewoon van Schipholtickets.com terugkrijgen.

Confrontatie

Het bedrijf blijft voet bij stuk houden, dus besluit Lynn de Belbus in te schakelen. Samen met Renze en de ouders van Laura gaat ze op bezoek bij Otravo, het moederbedrijf van Schipholtickets.com. Hier willen ze ons wel te woord staan, maar dat moet hoe dan ook zonder camera. Met een draaiende camera weigeren ze het gesprek aan te gaan. Dit strookt totaal niet met de wens van Lynn en Laura’s ouders, maar het gesprek willen ze zeker aangaan.

Oplossing

Ondanks de koude ontvangst blijkt Otravo toch in te zien dat er grove fouten zijn gemaakt. Ze besluiten het volledige bedrag plus de gemaakte onkosten vergoeden. De frustratie blijft en ze blijven achter met de vraag of andere gedupeerden, zonder druk van Kassa, ook geholpen zullen worden. Maar gelukkig kunnen Lynn en de ouders van Laura dit hoofdstuk sluiten.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

Trostomaat
Trostomaat26 okt 2019 - 23:57

Tsja, wat te doen als bedrijf als je zo wordt klemgezet? Je bent kansloos. Uit het verhaal blijkt op geen enkele wijze dat de droevige gebeurtenis onder de annuleringsverzekering van de vriendin als geldig en verzekerd geldt. Die claim wordt zelfs niet eens gemaakt. Toch wordt het bedrijf onder druk gezet en met succes. Getroffen door het schrijnende verhaal gaat men toch overstag (coulance in feite) en daarna gaan er dingen mis. Het duurt te lang en men begint uiteindelijk met wijzen naar de luchtvaartmaatschappij. Terecht of niet. Er gaan dus dingen fout, maar geen reden om een bedrijf zo te kijk te willen zetten (met camera natuurlijk) en aan de schandpaal te nagelen. Die gang van zaken, zo gewoon vandaag de dag (met emoties de boel proberen te forceren en de sympathie van het publiek te wekken), vind ik eigenlijk veel treuriger en verwerpelijker dan het niet foutloze optreden van het bedrijf in kwestie.

marleenvanh
marleenvanh20 okt 2019 - 12:11

Het ergste is nog het prile begin. ZONDER te vragen naar en reden meteen afwijzen. Wat een vreselijk bedrijf! Ik weet natuurlijk niet of al die 'wij bieden u de laagste prijs vliegtickets-organisaties' zo zijn, maar het is mijn ervaring dat, wanneer je alleen een ticket nodig hebt, je het beste direct naar de (site van de) airline zelf kunt gaan. Al vragen sommige (dacht KLM ook) wel 'reserveringskosten' van tussen de € 10.- en € 25.-. Dat zou, voor een online  en dus volledig automatisch, (zonder tussenkomst van wie dan ook!) geboekt ticket natuurlijk niet moeten mogen...... 

CorvanBommel
CorvanBommel20 okt 2019 - 9:56

Treurig dat het weer zo moest gaan, maar wat lieten ze zich ontzettend kennen zeg!