Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Belbus: Platenzaak zit al maanden zonder elektriciteit

02-12-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
8462 keer bekeken
  •  

Henk van Delden heeft één grote passie: muziek. Het liefst hardrock. Jarenlang verzamelt hij bijzondere platen, tot zijn verzameling zó groot wordt en hij besluit om een platenzaak te openen. In mei tekent Henk voor een groot, nieuw pand in Wezep. De hele zomer klust Henk aan het pand om al zijn dromen voor de winkel waar te maken. Maar dat blijkt toekomstmuziek. Henk stuit namelijk op flinke problemen: de elektra wordt maar niet aangesloten. En een winkel zonder elektriciteit, dat gaat natuurlijk niet...

Een uitzichtloze situatie

In 2020 start Henk zijn winkel in een klein pand in Wezep. Dit loopt al snel zo goed dat hij meer ruimte nodig heeft, en daarom tekent hij in mei 2023 voor een groter pand. Hij heeft allerlei dromen voor de winkel: mensen die samen komen om platen te luisteren, zo nu en dan een liveoptreden in de zaak, en mooie kerstverlichting tijdens de feestdagen.

Dit bleek allemaal niet mogelijk, want aannemer Trinitas stelt nu al maanden de aanleg van elektra uit. Maar dat laat Henk niet zomaar gebeuren.

Trinitas blijft maar uitstellen

Iedere week belt Henk naar Trinitas om te vragen of ze weten wanneer hij aangesloten zal worden. Steeds krijgt hij te horen dat er geen zicht is op de planning en dat het niet duidelijk is wanneer de werkzaamheden plaats zullen vinden. 

Ten einde raad gaat Henk zelfs langs bij het kantoor van Trinitas om zijn probleem uit te leggen, maar niemand wil hem te woord staan. Ze beloven hem om er telefonisch bij hem op terug te komen, maar Henk wordt niet gebeld. Hij heeft geen flauw idee wanneer hij eindelijk aangesloten zal worden. 

Daarom schakelt Henk de Belbus in en Mai komt een kijkje nemen in de winkel. Op het eerste gezicht ziet alles er prachtig uit, maar iets simpels als een plaatje draaien blijkt niet zomaar mogelijk. Op dit moment haalt Henk bij wijze van noodoplossing namelijk stroom vanaf het huis boven de winkel, en alles zit met verlengsnoeren aan elkaar.

Allemaal om tóch nog wat elektriciteit in de winkel te hebben. Henk en Mai verbouwen de boel zodat er wat muziek gespeeld kan worden, maar dit zou natuurlijk niet zo moeilijk moeten zijn.

Confrontatie

Mai en Henk stappen in de auto om verhaal te halen bij Trinitas. De woordvoerster van het bedrijf vertelt dat er ontzettend veel aansluitingsaanvragen zijn dit jaar en dat er hard gewerkt wordt om alles gerealiseerd te krijgen.

Desondanks erkennen ze dat er beter gecommuniceerd had moeten worden over de planning. Gelukkig kunnen de werkzaamheden de volgende dag van start gaan. Henk kan eindelijk verder bouwen aan zijn droomwinkel.  

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!