Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Belbus: Mysterieus probleem met VodafoneZiggo-abonnement

2 nov 2019
  •  
leestijd 2 minuten

Sandra van Rossem sluit in juni een nieuw telefoonabonnement af bij Vodafone. Deze gaat op 19 augustus in. Tot haar grote verbazing ontvangt Sandra echter geen simkaart. Vodafone vertelt dat er iets mis is met het overzetten van haar nummer; ze beloven het zo snel mogelijk op te gaan lossen. Maar dát laat helaas op zich wachten. Twee maanden later kan Sandra namelijk nog steeds niet bellen…

Op 18 juli sluit Sandra een nieuw telefoonabonnement af bij Vodafone, tegenwoordig VodafoneZiggo. Ze ontvangt netjes per mail de bevestiging en het contract. Op 19 augustus, de dag dat het abonnement in moet gaan, heeft Sandra echter nog niks van de provider gehoord. Ze heeft nog geen simkaart ontvangen waarmee ze kan bellen.

Geen contact

Vandaar dat Sandra besluit naar de Vodafone winkel in Assen te gaan. Daar deelt een medewerker haar mee dat er iets mis is met het overzetten van haar nummer. Maar, geen zorgen: ze gaan het mysterieuze probleem zo snel mogelijk voor haar oplossen en nemen contact met haar op.

Maar Sandra hoort niks meer. Ze gaat nog twee keer naar de winkel, mailt meermaals en voert vele telefoongesprekken. Keer op keer doet ze haar verhaal en krijgt ze dezelfde boodschap; er is iets mis en ze gaan het oplossen. Maar keer op keer blijft het daarna doodstil. Wat er precies mis is komt Sandra ook niet te weten.

Opeens kan het wél

Het is inmiddels 18 weken na het afsluiten van haar abonnement. Sandra is het inmiddels zat en schakelt de Belbus in. En uiteraard, twee uur nadat de Belbus contact opneemt met VodafoneZiggo stromen de mails bij Sandra binnen. Het is geregeld, haar simkaart en de bijbehorende telefoon worden de volgende dag bezorgd.

Weinig antwoorden

Waar Sandra 18 weken over doet kost na tussenkomst van de Belbus welgeteld twee uur. We gaan natuurlijk verhaal halen! Hans den Heijer, woordvoerder van VodafoneZiggo, geeft toe dat het nooit zo lang had mogen duren. Wát er precies mis is gegaan kan hij helaas niet echt uitleggen. Er zou een storing geweest zijn in het bestelprogramma, waardoor er iets mis is gegaan met de bestelling.

Hoe het kan dat Sandra keer op keer aan het lijntje gehouden is en nooit een duidelijk antwoord heeft gekregen, weet hij ook niet. Daar moet nog onderzoek naar worden gedaan. Ook weet de woordvoerder nog niet wat ze gaan doen om dit in de toekomst te voorkomen.

Gelukkig kan Sandra inmiddels bellen. Hans den Heijer biedt namens VodafoneZiggo zijn excuses aan en zegt dat Sandra een half jaar gratis mag bellen.

Heb jij ook de Belbus nodig? Mail dan je probleem en telefoonnummer naar belbus@bnnvara.nl.

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!